Eieren in kokossaus
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel kerriepoeder
- Mespunt gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 dl groentebouillon
- ½ eetlepel maïzena
- ½ dl kokosmelk
- 3 takjes selderij
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
Bereiding
- Kook de eieren in 9 minuten hard.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Fruit de kerrie, de koriander en het gemberpoeder mee.
- Roer de maïzena met de bouillon glad en schenk dit bij de ui.
- Voeg de kokosmelk toe en breng de saus aan de kook.
- Maak de saus op smaak met peper en weinig zout.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Schep de parten ei door de saus en strooi er klein geknipte selderij over.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en mihoen.Hiervoor heb je nodig...
- 350 gram sperziebonen
- 120 gram mihoen
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 220 kcal | 485 kcal |
Eiwit | 10 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 6 gram | 60 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 7 gram | 7 gram |
Vezels | 1 gram | 7 gram |
Hi Olga,
BeantwoordenVerwijderenWhat a great idea. Thank you for reading my blog and approaching me for joining you.
See ya soon