donderdag 28 april 2011
DRUMSTICKS MET ABRIKOZENSAUS
Drumsticks met abrikozensaus | |
voor 2 personen: 4 drumsticks (kippenonderpootjes) kipkruiden met paprikapoeder 3 eetl. olie 2½ dl abrikozensap 8 eetl. gewelde abrikozen allesbinder zout en peper wok met deksel, kom Bestrooi de kip met kruiden. Verwarm de olie in de wok en bak hierin de kip rondom aan. Sluit de wok en laat 10 minuten bruinen. Voeg daarna het sap met de abrikozen toe en laat dit stoven. Bind op het laatst bij met de allesbinder. Maak het kipgerecht op smaak af met zout en peper. Lekker met rösti en witlofsalade met mandarijntjes. Vervang drumsticks door kip cordon bleu. |
KARBONADE MET TUTTI FRUTTI
|
|
Bereiding
- Laat de gewassen tutti frutti wellen in 2 dl heet water met een stukje citroenschil.
- Bestrooi de ribkarbonades met peper en weinig zout.
- Bak de karbonades in de margarine bruin.
- Voeg de tutti frutti met het vocht toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
- Maak de tutti frutti op smaak met wat gemberpoeder en kaneel.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelen.
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarde incl. groente en 3 kleine aardappelen:460 kcal,
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarde incl. groente en 3 kleine aardappelen:460 kcal,
27 g eiwit,
13 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet,
59 g koolhydraten,
59 g koolhydraten,
20 g vezel,
200 g groente
Voedingswaarden /persoon |
Energie | 320 kcal |
1344 kj | |
Eiwit | 20 gram |
Koolhydraten | 30 gram |
Vet | 13 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 6 gram |
Abonneren op:
Posts (Atom)