donderdag 3 april 2014
Roti Beef Masala (Sandhia’s roti met rundvlees, kousenband en hardgekookte eieren in masala)
Bron: http://www.surinaamseten.nl/receptendetail.html?id=324&q=33&cid=14
Ingrediënten:
- 400 gram biefstuk of kipfilet
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Masala Trafasie (vers bereide woksaus)
- 1 pak Faja Lobi Sandhia's Roti (4 stuks échte Surinaamse roti)
- 4 eieren
- 150 gram krieltjes (voorgekookt)
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 150 gram kouseband
- Faja Lobi Roti Sambal Trafasie
Bereidingswijze:
1. 4 eieren hard koken.
2. Olie verhitten, rundvlees hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken. Roti Masala Trafasie (vers bereide woksaus), 1 kopje (150ml) water, krieltjes en kousenband of sperziebonen toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen.
2. Olie verhitten, rundvlees hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken. Roti Masala Trafasie (vers bereide woksaus), 1 kopje (150ml) water, krieltjes en kousenband of sperziebonen toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen.
Serveertip:
Warm de Sandhia's roti op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking; verdeel de Roti Masala Trafasie met de masala saus en Roti Sambal Trafasie (naar smaak) over de roti.
Variatietip:
Varieer Faja Lobi Roti Masala Trafasie met Faja Lobi Roti Masala Speciaal.
Voor meer Masala Gerechten, raadpleeg Roti Gerechten en Masala Gerechten.
Vervang het rundvlees of de kipfilet met lamsvlees of eendenborstfilet.
INFORMATIE:
Faja Lobi Sandhia’s Roti is de échte authentieke Surinaamse Roti, die op traditionele Hindoestaanse wijze wordt bereid:
1. Het wordt handmatig bereid.
1. Het wordt handmatig bereid.
2. Het wordt gebakken op een Tawa, d.i. een speciale roti bakplaat; hierdoor heeft deze roti een speciale Tawa-look, geur, smaak en bite.
3. Het wordt met de hand uitgerold met een Bélna, d.i. een speciale roti deegroller, wat roti een speciale structuur geeft.
3. Het wordt met de hand uitgerold met een Bélna, d.i. een speciale roti deegroller, wat roti een speciale structuur geeft.
Ter informatie: Een aantal handelaren brengt helaas Tortilla op de markt onder de aanduiding Surinaamse Roti Vellen of Surinaamse Roti’s; deze zgn roti is herkenbaar aan de duidelijke tortilla-look, is flinterdun en heeft Tortilla smaak en bite.
Stichting Dierenlot: hilarisch
Hilarisch! Een hond die is vastgelegd tijdens het niezen!
Heb jij ook een grappige foto van jouw huisdier in actie? Post jouw foto hieronder! Wij zijn benieuwd!
Weekmenu donderdag: Gevulde forel in bakpapier
Bron: https://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/donderdag.aspx
Ingrediënten:
Materialen:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten:
- 1 dunne prei
- 2 zongedroogde tomaatjes op olie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 kleine forellen
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Materialen:
2 stukken bakpapier
Bereiding
- Warm de oven voor op 170° C.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Snijd de tomaatjes in stukjes.
- Smoor de prei in de margarine zacht.
- Voeg de tomaatjes toe.
- Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog. Bestrooi de vissen van buiten en van binnen met wat peper en een beetjes zout.
- Leg iedere forel op een stuk bakpapier en vul de buikholtes met het groentemengsel.
- Vouw het papier goed dicht, met de sluiting naar boven.
- Leg de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de forel in 20 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en aardappelpuree.Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram broccoli
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 215 kcal | 370 kcal |
Eiwit | 25 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 9 gram | 30 gram |
Vet | 9 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 3 gram | 10 gram |
Abonneren op:
Posts (Atom)