Bron: http://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/woensdag.aspx
Ingrediënten
- 600 gram pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram (zoete) aardappel
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel olie
- ½ l bouillon
- 100 gram ham
- Stukje prei
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Bereiding
- Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
- Fruit de geraspte gember mee.
- Voeg de pompoen, de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel ca. 20 minuten tot de pompoen gaar is.
- Pureer de massa eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Maak de soep op smaak met peper.
- Snijd de ham in reepjes en de gewassen prei in snippers. Roer dit door de soep.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 sneetjes volkorenbrood
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 270 kcal | 435 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 55 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 6 gram | 10 gram |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten