- Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ struik bleekselderij
- 1 groene appel
- 1 eetlepel tahin (sesampasta, natuurvoedingswinkel)
- ± 1 eetlepel citroensap
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
- Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
- Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
- Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad er over.
- Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.
Menusuggestie
Lekker met vegetarische reepjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepel aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 130 kcal | 420 kcal |
Eiwit | 5 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 40 gram |
Vet | 7 gram | 20 gram |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten