http://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/vrijdag.aspx
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 kg spinazie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel pijnboompitten
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
- Was de spinazie.
- Laat de spinazie met aanhangend water slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
- Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe en maak het geheel op smaak met weinig zout.
Menusuggestie
Lekker met een vegetarische schijf en risotto met paddenstoelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 vegetarische schijven
- Risotto met paddenstoelen
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 175 kcal | 780 kcal |
Eiwit | 8 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 95 gram |
Vet | 10 gram | 30 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram |
Vezels | 3 gram | 8 gram |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten