woensdag 2 april 2014
Sonja Bakker: Kruidige gehaktballetjes met penne voor 4 personen
Bron: https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=709161909134435&set=a.181813331869298.65904.179473355436629&type=1&theater
Ingrediënten
• 300 gram penne (pasta) • 1 ui • 1 teentje knoflook • 1 rode paprika • 300 gram mager rundergehakt • 2 theelepels paprikapoeder mild • zout en peper (uit de pepermolen) • 4 takjes koriander (of 4 theelepels • gedroogd) • 4 takjes peterselie (of 4 theelepels • gedroogd) • 1 eetlepel Italiaanse Kruiden • 1 ei • 3 eetlepels blo...em • 1 eetlepel olijfolie • 2 courgettes
Bereiding
Snijd de ui, knoflook, peterselie, koriander en paprika fijn en laat het zachtjes 2 minuten aanfruiten in een klein beetje olijfolie. Doe het gehakt in een ruime (meng)kom en voeg daar het mengsel en 1 ei
aan toe. Breng het op smaak met de paprikapoeder en een snufje zout en peper en meng het goed door elkaar. Maak er 8 ovale balletjes van en wentel ze daarna even door de bloem. De gehaktballetjes op middelhoog vuur aanbraden en ca. 10 minuten laten garen. In een pan met ruim water de penne (pasta) koken volgens de gebruiksaanwijzing. De courgettes in blokjes snijden en 5 minuten roerbakken. Voeg daar de gekookte penne aan toe en breng het op smaak met Italiaanse kruiden.
Wil je ook zo graag op een gezonde en makkelijke manier afvallen? Ga dan voor resultaat en geef je nu op via www.sonjabakker.nl voor het online afslankprogramma. Je krijgt 12 weken lang op maat gemaakte weekmenu's die bij jou passen. Dus heb je onregelmatige diensten, zit je in de overgang, zijn er dingen die je echt niet lust.....geef je dan snel op!
Cooking Light Magazine: Rhubarb Liqueur
Ingredients
- 6 tablespoons sugar
- 1/4 cup water
- 1 1/2 pounds rhubarb, coarsely chopped
- 3 cups vodka
- 1/2 cup Grand Marnier or other orange-flavored liqueur
Preparation
- Bring sugar and water to a boil in a small saucepan, stirring just until sugar dissolves; remove from heat. Cool. Place coarsely chopped rhubarb in a wide-mouth jar. Add vodka, Grand Marnier, and cooled sugar syrup; stir. Screw lid on tightly; let stand at room temperature for 2 to 3 weeks or until all the color leaches out of rhubarb. Strain mixture through a sieve over a bowl; discard solids.
Weekmenu woensdag: Tagliatelle met kip en prei
Bron: https://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/woensdag.aspx
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 dl bouillon
- ½ dl droge witte wijn
- 400 gram dunne preien
- 100 gram champignons
- 150-200 gram volkoren tagliatelle of penne
- ½ dl kookroom light
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Bereiding
- Neem het vel van de kippenbouten.
- Bestrooi de kip met peper en een beetje zout.
- Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Pel het teentje knoflook.
- Voeg het hele knoflookteentje bij de kip met de bouillon en de wijn.
- Stoof de kip in 50 minuten gaar.
- Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
- Pluk het vlees van de botjes.
- Maak de preien schoon.
- Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
- Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.
- Giet de tagliatelle af en meng de saus met kip en prei er door.
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 310 kcal | 310 kcal |
Eiwit | 30 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 5 gram | 5 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 4 gram |
dinsdag 1 april 2014
Bami Stofoe Botoe (bami met gestoofde kippenbouten op sojasaus)
Bron: http://www.surinaamseten.nl/receptendetail.html?id=101&q=35&cid=30
Ingrediënten:
- 3 kippenbouten gehalveerd (circa 500 gram)
- 150 gram groentemix
- 100 gram kipfilet
- 1 potje (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 pak (500gram) Fijne Mie (nestjes)
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), 2 tl bruine suiker, Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie), zonnebloemolie, tomatenpuree, 2 uien en 1 kleine tomaat
Bereidingswijze:
1. Voorbereiding:
Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Botoe (kippenbouten):
5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kippenbouten hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
Voeg 2 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.
3. Bami:
6 eetlepels olie verhitten, 100 gram kipfilet met 1 sjalot (gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten bakken tot het vlees gaar is; 6 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1/2 theelepel Trassie Trafasie, groentemix en 1 theelepel tomatenpuree hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de reeds bereide mie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
Serveertip:
Serveer de botoe met de bami; schenk de saus erover.
Variatietip:
Varieer de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) met Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) voor een exclusievere pasta. Varieer de Garneer met gebakken banaan en sla. Geef er hardgekookte eieren (in partjes) bij.Cooking Light Magazine: Jane's Vegetarian Chili
Source: http://www.cookinglight.com/food/quick-healthy/quick-and-easy-vegetarian-recipes-00400000042999/
Ingredients
- 1 tablespoon olive oil
- 2 cups chopped onion
- 3 garlic cloves, minced
- 4 cups water, divided
- 2 tablespoons sugar
- 2 tablespoons chili powder
- 2 tablespoons Worcestershire sauce
- 2 (14.5-ounce) cans diced tomatoes, undrained
- 1 (15 1/2-ounce) can chickpeas (garbanzo beans), rinsed and drained
- 1 (15-ounce) can black beans, rinsed and drained
- 1 (15-ounce) can kidney beans, rinsed and drained
- 1 (16-ounce) can cannellini beans or other white beans, rinsed and drained
- 1 (6-ounce) can tomato paste
- 1/2 cup (2 ounces) reduced-fat shredded cheddar cheese, (optional)
Preparation
- Heat oil in a large Dutch oven over medium-high heat. Add onion and garlic; sauté 3 minutes or until tender. Add 3 cups water and next 8 ingredients (through cannellini beans), stirring to combine.
- Combine remaining cup of water and tomato paste in a bowl, stirring with a whisk until blended. Stir tomato paste mixture into bean mixture. Bring to a boil; reduce heat, and simmer 5 minutes or until thoroughly heated. Ladle soup into bowls. Top with cheese, if desired.
Note: MyRecipes is working with Let's Move!, the Partnership for a Healthier America, and USDA's MyPlate to give anyone looking for healthier options access to a trove of recipes that will help them create healthy, tasty plates. For more information about creating a healthy plate, visit www.choosemyplate.gov.
Abonneren op:
Posts (Atom)