Startpagina

zaterdag 19 maart 2011

Jummmmie chicken recipes

Exotische kipkarbonade
kop_boodschappenlijst
voor 4 personen:
4 kipkarbonades of kippendijen
kipkruiden of zout en peper met gemberpoeder (djahé)
2 eetl. olie
25 g boter of margarine
1 l blik fruitcocktail op sap
1 groene geschilde kiwi
4 gepelde lychees
2 gepelde mandarijntjes
4 eetl. Chilisauce (fles of pot)

kop_nodig
grote braadpan

kop_bereiding
Kruid de kip rondom. Verwarm de olie met de boter in de pan. Bak hierin de kip rondom goudbruin en sluit dan de pan. Voeg na 20 minuten een scheutje sap en al het fruit toe. Laat alles nog ca. 20 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de kip met een schepje saus erop en het fruit. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes en salanova sla.

kop_tip
Neem voorgekruide kipkarbonades.
Gegrilde kip-abrikozen spiesjes
kop_boodschappenlijst
voor 2 personen:
1 dubbele kipfilet
200 g gewelde abrikozen
2 eetl. sinaasappel-wortelsap (kant-en-klaar supermarkt)
2 eetl. grill olie

kop_nodig
kookpan, grillpan, vergiet, kommetje, kwastje, spiesjes

kop_bereiding
Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast. Laat de abrikozen goed uitlekken. Rijg de kip en de abrikozen aan de spiesjes. Meng het sap met de olie en bestrijk hiermee de kip. Grill de spiesjes goudbruin en gaar. Keer de spiesjes regelmatig en check de gaarheid.

kop_tip
De spiesjes zijn ook zeer geschikt voor de barbecue.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen klik op afmelden. Deze nieuwsbrief is opgesteld door het Productschap Pluimvee en Eieren te Zoetermeer. Voor contact kunt u mailen naar: info@kiprecepten.nl. Meer kiprecepten: kijk dan op www.kiprecepten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten