Startpagina

vrijdag 4 april 2014

Sonja Bakker: Spinazie met runderreepjes

Spinazie en runderreepjes uit de wok




RECEPT: Spinazie met runderreepjes voor 4 personen

Ingrediënten
• 1 ui • 2 tenen knoflook • 300 gram magere runderlapjes • 2 eetlepels rundvleeskruiden • 1 theelepel cajunkruiden • 2 eetlepels olijfolie • 40 gram pijnboompitten • 800 gram verse spinazie • 2 eetlepels Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden

Bereiding
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de runderlapjes in reepjes en strooi hier de rundvleeskruiden en de cajunkruiden over. Doe de olijfolie in de wok en laat de olie heet worden. Bak de rundvleesreepjes, knoflook en ui in ca. 3 tot 5 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de pijnboompitten toe en bak deze een minuut mee. Als laatste de spinazie toevoegen totdat deze is geslonken. Voeg 2 eetlepels Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden toe en schep het geheel nog even goed om.

Tip: lekker met pasta of rijst.

www.sonjabakker.nl

Wil je ook zo graag op een gezonde en makkelijke manier afvallen voor de zomer? Ga dan voor resultaat en geef je nu op via www.sonjabakker.nl voor het online afslankprogramma. Je krijgt 12 weken lang op maat gemaakte weekmenu's die bij jou passen. Dus heb je onregelmatige diensten, zit je in de overgang, zijn er dingen die je echt niet lust.....geef je dan snel op!

Surf snel naar www.sonjabakker.nl en geef je op voor het online afslankprogramma!

Loesje


Weekmenu vrijdag: Siciliaanse spinazie



http://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/vrijdag.aspx

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kg spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
  2. Was de spinazie.
  3. Laat de spinazie met aanhangend water slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
  6. Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe en maak het geheel op smaak met weinig zout.

Menusuggestie

Lekker met een vegetarische schijf en risotto met paddenstoelen.

Hiervoor heb je nodig...

Voedingswaarden per persoon

 ReceptMenu
Energie175 kcal780 kcal
Eiwit8 gram25 gram
Koolhydraten10 gram95 gram
Vet10 gram30 gram
Verzadigd vet1 gram4 gram
Vezels3 gram8 gram