Startpagina

dinsdag 1 april 2014

Afrojack - The Spark ft. Spree Wilson


Avicii - Hey Brother (Lyric)


Bami Stofoe Botoe (bami met gestoofde kippenbouten op sojasaus)


Bron: http://www.surinaamseten.nl/receptendetail.html?id=101&q=35&cid=30

Ingrediënten:
  • 3 kippenbouten gehalveerd (circa 500 gram)
  • 150 gram groentemix
  • 100 gram kipfilet
  • 1 potje (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 1 pak (500gram) Fijne Mie (nestjes)
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), 2 tl bruine suiker, Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie), zonnebloemolie, tomatenpuree, 2 uien en 1 kleine tomaat
 
Bereidingswijze:

1. Voorbereiding:
Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Botoe (kippenbouten):
5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kippenbouten hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
Voeg 2 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.
3. Bami:
6 eetlepels olie verhitten, 100 gram kipfilet met 1 sjalot (gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten bakken tot het vlees gaar is; 6 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1/2 theelepel Trassie Trafasie, groentemix en 1 theelepel tomatenpuree hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de reeds bereide mie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip:
Serveer de botoe met de bami; schenk de saus erover.
 
Variatietip:
Varieer de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) met Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) voor een exclusievere pasta. Varieer de Garneer met gebakken banaan en sla. Geef er hardgekookte eieren (in partjes) bij.

Cooking Light Magazine: Jane's Vegetarian Chili

Source:  http://www.cookinglight.com/food/quick-healthy/quick-and-easy-vegetarian-recipes-00400000042999/



Ingredients

 
  • 1 tablespoon olive oil
  • 2 cups chopped onion  
  • 3 garlic cloves, minced
  • 4 cups water, divided
  • 2 tablespoons sugar
  • 2 tablespoons chili powder
  • 2 tablespoons Worcestershire sauce
  • 2 (14.5-ounce) cans diced tomatoes, undrained
  • 1 (15 1/2-ounce) can chickpeas (garbanzo beans), rinsed and drained
  • 1 (15-ounce) can black beans, rinsed and drained
  • 1 (15-ounce) can kidney beans, rinsed and drained
  • 1 (16-ounce) can cannellini beans or other white beans, rinsed and drained
  • 1 (6-ounce) can tomato paste
  • 1/2 cup (2 ounces) reduced-fat shredded cheddar cheese, (optional)

Preparation

  1. Heat oil in a large Dutch oven over medium-high heat. Add onion and garlic; sauté 3 minutes or until tender. Add 3 cups water and next 8 ingredients (through cannellini beans), stirring to combine.
  2. Combine remaining cup of water and tomato paste in a bowl, stirring with a whisk until blended. Stir tomato paste mixture into bean mixture. Bring to a boil; reduce heat, and simmer 5 minutes or until thoroughly heated. Ladle soup into bowls. Top with cheese, if desired.
Note: MyRecipes is working with Let's Move!, the Partnership for a Healthier America, and USDA's MyPlate to give anyone looking for healthier options access to a trove of recipes that will help them create healthy, tasty plates. For more information about creating a healthy plate, visit www.choosemyplate.gov.