Startpagina

vrijdag 28 maart 2014

Surinaamse Kip Stoof (gestoofde kippenbouten in ketjap)



Ingrediënten:
  • 400 gram Basmati rijst
  • 4 kippenbouten
  • 200 gram pruimen (zonder pit)
  • 1 winterwortel
  • 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 1 ½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 tl Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie)
  • zonnebloemolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 uien
  • 4 sjalotjes
  • 1 kleine tomaat
  • 1 el Faja Lobi Pinda Sambel
 
Bereidingswijze:
  1. Voorbereiding:
    Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Botoe (kippenbouten):
    5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kippenbouten hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
    Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat, Pinda Sambel en suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; voeg de wortel (in dunne plakjes), sjalotjes (gehalveerd) en de pruimen toe en daarna 175 ml water langs de zijkant rondom het gerecht, goed omscheppen en 20 minuten met deksel op de pan stoven.
Bron: http://www.surinaamseten.nl/receptendetail.html?id=339&q=33&cid=67

Keith Sweat - Twisted




WIL JE ZO VRIENDELIJK ZIJN OM OP DE ADVERTENTIE HIER NAAST OF ONDER TE KLIKKEN? BEDANKT

Pineapple Piña Colada :P



Pineapple Piña Colada

1/2 medium banana + 1/4 cup light coconut milk + 1 cup chopped fresh pineapple + 1/4 cup chilled pineapple juice + 1/2 cup crushed ice

203 CALORIES

Source: http://www.cookinglight.com/eating-smart/smart-choices/low-calorie-smoothies-00412000077134/page7.html?crlt.pid=camp.1W8ugroJ8zsB

Midnight Mint Chocolate Cupcakes

 
 
Source: http://chocolatechocolateandmore.com/2012/06/midnight-mint-chocolate-cupcakes/


Ingredients
    for the cake
  • 1 box Devils Food cake mix
  • ingredients called for on box except substitute black Coffee for the water on the recipe! You know, the stuff you have leftover in the pot from the morning.
  • Mint Buttercream Frosting
  • 1/2 cup unsalted butter, softened
  • 1/2 cup vegetable shortening
  • 8 cups powdered sugar, sifted
  • 1 Tablespoon Mint Extract
  • 6 Tablespoons milk
  • Chocolate Ganache
  • 1 cup semi-sweet chocolate chips
  • 1/4 cup milk
  • 2 teaspoons mint extract
 
 
Instructions
  1. Line cupcake tins with paper liners.
  2. Mix cake according to directions on the box, remember, substituting black coffee for the water listed. Fill liners about 2/3 full. Bake according to box directions.
  3. Let cupcakes cool completely before frosting.
  4. Make your frosting. Cream together butter and shortening till smooth. Slowly add in powdered sugar, a cup at a time, make sure mixer is on low. Add in mint extract and 5 tablespoons of your milk. Blend until smooth and creamy, making sure to scrape down sides of bowl. Test for spread-ability. If needed, add in remaining milk. You want your frosting a bit on the stiff side to hold up to the ganache.
  5. To make the Ganache-Place chips in a microwaveable bowl, heat for about 60 seconds and check. You want your chips just starting to melt. Be careful not to burn them. Add milk and mint extract and stir until smooth. You may need to heat for another 20 seconds or so, you want your ganache to drip off the spoon smoothly. Let cool a bit then drizzle over your cupcakes, keep thinking Dairy Queen.
  6. Store cupcakes in the refrigerator but remove 30 minutes before eating for best effect (you want your buttercream nice and soft.)
Notes

Testers gezocht: Test nu CêlaVíta en Blue Band GRATIS

Test nu CêlaVíta en Blue Band GRATIS

Wij zijn op zoek naar 5000 lekkerbekken die GRATIS de Mini-Krieltjes van CêlaVíta en Blue Band Vloeibaar voor ons willen testen!

 
 
 
 
Bron: https://www.facebook.com/CelaVita?sk=app_454643864563323

Test nu GRATIS CêlaVíta én Blue Band
Wij helpen je graag met het gemakkelijk op tafel zetten van de lekkerste Mini-Krieltjes. Heerlijk krokant gebakken en goudbruin van kleur. Het beste resultaat krijg je als je ze bakt in Blue Band Vloeibaar. Probeer het zelf maar eens!
Wat moet je doen?
Meld je aan voor het testpanel. Als je wordt geselecteerd als één van de 5000 testers, ontvang je binnen 2 weken een uitnodiging om deel te nemen aan het testpanel. Dan begint het testen pas echt: koop beide producten in de supermarkt, bak thuis de aardappeltjes in de vloeibare margarine en geniet van je maaltijd. Vul op de CêlaVíta Fanpage de vragen in, vervolgens krijg je het aankoopbedrag van beide producten op je rekening teruggestort. Let op: gooi de bon én beide verpakkingen niet weg!
Begint jouw maag al te knorren? Meld je dan nu aan!

Brooke Burke-Charvet's One-Minute Workout (for your abs, legs, and butt)

Source: Facebook / Health.com

The bridge

Lie with knees bent, arms at side, palms down.
Tighten glutes and core;
Raise hips to form a straight line from shoulders to knees (A).
Bend right leg toward chest (B);
Straighten leg and point foot (C);
Bend leg and return to start.
 
Repeat, alternating sides, for 1 minute.
 


 
 

Triangle crunch

Kneel, place left hand lightly on back of head, right hand on floor to side.
 
Lift left leg 2 inches off floor (A).
Crunch to left while raising left leg, so body forms a straight line from hip to toe (B).
 
Lower leg and repeat for 1 minute; switch sides and repeat.
 
 
 
 
 

The cheerleader

Lower into squat with hands on thighs—don't let knees go past toes (A).
With core engaged, stand and raise arms straight overhead (B).
Lift right leg high while lowering right arm to meet it (C).
 
Return to start. Repeat, alternating sides, for 1 minute.

 

Sweet and Tangy Slow Cooker Brisket


Source: Facebook / Cooking Light Magazine

Ingredients:

  • 1 (4 1/2-pound) flat-cut brisket roast, fat cap trimmed to 1/8-inch thickness
  • 1 1/4 teaspoons kosher salt, divided
  • 1/2 teaspoon freshly ground black pepper
  • 1 tablespoon canola oil
  • 1 1/2 teaspoons garlic powder
  • 1 teaspoon paprika
  • 3 medium carrots, peeled and cut into thirds
  • 3 celery stalks, cut into thirds
  • Cooking spray
  • 2 large onions, halved and vertically sliced
  • 4 garlic cloves, chopped
  • 1 cup unsalted beef stock (such as Swanson)
  • 1 (15-ounce) can crushed tomatoes
  • 2 tablespoons brown sugar
  • 2 tablespoons cider vinegar
  • 5 thyme sprigs
  • 2 bay leaves
  • Flat-leaf parsley leaves (optional)

Preparation

1. Sprinkle brisket evenly with 1 teaspoon salt and pepper. Heat a large skillet over medium-high heat. Add oil; swirl to coat. Add brisket; cook 5 minutes, turning to brown on all sides. Rub brisket with garlic powder and paprika. Arrange carrots and celery in a 6-quart electric slow cooker coated with cooking spray; top with brisket, fat cap side up.

2. Return skillet to medium heat. Add onions to pan; cover and cook 10 minutes, stirring occasionally. Uncover. Stir in garlic; cook 5 minutes or until onions are tender and golden. Arrange onion mixture over brisket.

3. Combine remaining 1/4 teaspoon salt, stock, tomatoes, brown sugar, and vinegar in hot skillet, stirring with a whisk to loosen browned bits. Pour tomato mixture around brisket. Place thyme and bay leaves in slow cooker, pressing into tomato mixture. Cover and cook on LOW for 7 hours or until brisket is tender when sliced. Cool slightly in cooker, about 1 hour.

4. Place brisket on a cutting board. Trim fat cap; discard fat. Cut brisket across the grain into thin slices. Pour sauce through a sieve over a bowl; discard carrots, celery, thyme, and bay leaves. Return onions to sauce. Serve brisket with sauce. Garnish with fresh parsley, if desired.
Note:
MyRecipes is working with Let's Move!, the Partnership for a Healthier America, and USDA's MyPlate to give anyone looking for healthier options access to a trove of recipes that will help them create healthy, tasty plates. For more information about creating a healthy plate, visit www.choosemyplate.gov.

29 maart 2014: 1 uur het licht uit

Doe één uur het licht uit

 
 
Organisator: Wereld Natuur Fonds (WNF)
Locatie:        Overal in Nederland
Tijd:             20:30 tot 21:30 uur
Categorie:    Culinair, Gezellig, Kunstzinnig, Romantisch, Sport & spel, Overig
Maximaal aantal deelnemers: 999999
Omschrijving:
Laat samen met miljoenen mensen in meer dan 152 landen zien dat jij geeft om de toekomst van de aarde: doe 1 uur het licht uit tijdens Earth Hour op 29 maart 2014.
 
Geef een signaal af en inspireer anderen om ook deel te nemen!
Hiermee geef je aan dat ook jij mee doet aan Earth Hour en 1 uur het licht uit doet voor de aarde!

Het Wereld Natuur Fonds registreert bij je deelname gegevens, die we gebruiken om je via e-mail te informeren over Earth Hour. Als je deze informatie niet wilt ontvangen, kun je dit aangeven via info@wwf.nl. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven voor onze e-mails.