Startpagina

donderdag 10 april 2014

Haddaway - What Is Love

Dr. Alban - It's my life

Smulweb: PAAS-cupcakes

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1399685/Paas-cupcakes




INGREDIENTEN 12 PERSONEN
Voor de Cupcakes:

125 gram zachte boter
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram kristalsuiker
2 eetlepels melk
2 grote eieren

Voor de topping:

250-300 Gr Chocolade
1-2 dl slagroom
250 ml slagroom
50 ml advocaat
2 el poedersuiker
1 zakje klop-fix
chocoladepaaseitjes

Extra nodig:
12 gele cakevormpjes
spuitzak met stervormig mondje
HULPMIDDELEN
Oventemperatuur en baktijd:

Elektrische oven: 175 °C
Heteluchtoven: 170°C
Gasoven: stand 2-3
Baktijd: ca. 22 minuten

Onmisbaar tijdens pasen.
Deze heerlijke cupcakes gemaakt van Advokaat en Slagroom
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op het aangegeven tabel en plaats de papieren vormpjes op de bakplaat.
Snij de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe.
Tenslotte voeg je het bakmeel en de suiker toe en klop je het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van je oven en kan dus verschillen.
Controleer met bv een satéprikker of deze droog uit de cake komt wanneer je deze in het midden hebt gestoken.
Nu kan het versieren beginnen!

Versiering:

Zet een gewone, niet te lage pan met heet water en een daarin passende metalen hittebestendige kom of een tweede pan, werkt net zo goed op een laag vuur.
Let erop dat de bodem van de kom of pan niet de bodem van de pan met water raakt, anders treedt er oververhitting op.
Breek de chocolade in kleine stukjes, op deze wijze wordt de smelttijd gereduceerd.
Reguleer het vuur zodanig dat het water in de onderste pan heet is maar niet kookt.
Doe de chocolade in de bovenste pan en roer regelmatig.
Van de diverse soorten chocolade is pure chocolade het meest hitte bestendig.
Vooral melk en witte chocolade smelten zeer makkelijk en branden gemakkelijk aan als je niet goed oplet,
daarom moeten deze goed geroerd worden.
Gebruik nu een kom met ijswater en dompel de kom met chocolade om het kook proces te stoppen, maar blijf roeren.
Doe op elk cakeje wat glazuur en strijk het glad met een (met kokend heet water natgemaakt) mes.
Laat het glazuur opdrogen.
Klop de slagroom stijf met advocaat, poedersuiker en klop-fix en schep het in een spuitzak met stervormig mondje.
Spuit op elk cakeje een mooie toef advocaatroom.

Decoreer elke toef met 3 smaken chocoladepaaseitjes.
Serveertips
Verstop als verrassing een paaseitje in het cupcakebeslag.
Bak de cupcakes zoals aangegeven.
Het eitje blijft zacht.
Zo maak je heel eenvoudig een cupcake met zachte vulling!

Smulweb: Appelkruimelkoek

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1420840/Appelkruimelkoek



INGREDIENTEN 1 PERSONEN

500 gram + een beetje zachte boter
600 gram + 1 eetlepel + een beetje bloem
2 kg appels (bijvoorbeeld elstars)
geraspte schil en sap van 1 citroen
200 ml appelsap
475 gram suiker
135 gram maena
2 zakjes vanillesuiker ( circa 16 gram)
zout
1-2 theelepel kaneelpoeder
5 eieren
100 gram amandelmeel (zonder vlies)
3 theelepels bakpoeder
poedersuiker om te bestrooien

Appeltaart bedekt met een kruimeldeeg
Bereidingswijze
Vet een bakblik (circa 32x39 cm, minimaal 3,5 cm diep), in meet beetje boter en bestuif met een beetje bloem.
Schil de appels, snijd ze in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees klein.
Breng met het citroensap, 100 ml appelsap en 75 gram suiker aan de kook en laat het mengsel circa 3 minuten koken.
Roer 35 gram maena glad met 100 ml appelsap.
Voeg het maenapapje toe aan de appelcompote en kook circa 1 minuut verder.
Laat circa 30 minuten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt 250 gram boter op laag vuur.
Meng 350 gram bloem, 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, een snufje zout en het kaneelpoeder.
Voeg de gesmolten boter toe en kneed het geheel eerst met de deeghaken van een handmixer en vervolgens kort met de hand tot een kruimeldeeg.
Strooi er 1 eetlepel bloem overheen en schud het geehl door.
Klop 250 gram boter, 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, de geraspte citroenschil en een snufje zout in circa 8 minuten romig.
Roer de eieren afgewisseld met 100 gram maena portiegwijs door het botermengsel.
Meng250 gram bloem, het amandelmeel en het bakpoeder en roer het portiegewijs kort door het deeg.
Verdeel het deeg over het bakblik.
Verdeel de appelcompote eroverheen.
Verkruimel het kruimeldeeg over de appelcompote.
Bak de appelkoek circa 45 minuten in de oven.
Laat de koek afkoelen.
Bestuif met poedersuiker.
Bron
Koken en genieten

Smulweb: (Vegetarische) Lasagna

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1355522/Vegetarische-lasagne



INGREDIENTEN 4 PERSONEN
12 rijpe tomaten, 
bosje basilicum, 
eetlepel suiker, 
groentebouillonblokje, 
huttenkase, 
mozzarella, 
stuk pecorino, 
grote zak verse spinazie, 
2 tenen knoflook, 
1 ui, 
groene lasagnebladen.
HULPMIDDELEN
Grote ovenschaal, pan om in te roerbakken, kaasrasp, staafmixer

Voorbereiding
Verwarm de oven voor.
Bereidingswijze
Snij de tomaten in stukken, doe er een bouillonblokje bij, de basilicum en suiker, en maak met de staafmixer tot een puree. Roerbak de spinazie met knoflook en ui, zout en peper. Mozzarella in plakken.

Eerst laag tomatenpuree,
dan lasagnebladen,
daarop spinazie,
huttenkase,
weer lasagnebladen,
tomatenpuree,
mozzarella erop,
weer lasagnebladen,
dan weer spinazie met huttenkase en
afsluiten met tomaat.

Helemaal bedekken met geraspte pecorino (als je dat niet kan vinden is parmezaanse kaas, versgeraspt, ook lekker)

In de oven voor zolang als nodig is voor de lasagnebladen. Eet smakelijk!