Startpagina

woensdag 2 april 2014

Yeah....mooi

Jeeeeeej, zo blij als een klein kind.

Vandaag op de markt alvast verf gekocht voor de keuken.
2 potten voor een tientje. I love it!
Nu nog de blauwe vinden voor weinig en dan ben ik in heaven ♡

Heb een tijd geleden op Facebook een foto gezien (zie 2e foto) van een keuken die bijna simulair is aan mijn keuken.
Op slag verliefd...het schijnt dus toch te bestaan. ;-)
Zo wordt de linkerkant vd keuken dus.

Vorige week in Ikea een mooie RVS/hout keuken gezien.
Van de onderkastjes kunnen de deurtjes vervangen worden, maar wil ook graag bovenkastjes.
Kom toch echt ruimte te kort.

Huize Overklift bruist!

Rihanna - Where Have You Been

Chris Brown - Turn Up The Music

Smulweb: Recept van de Dag: Vers gebakken taartjes met figuren

Tip: gebruik Paasfiguurtjes zoals haasjes en eitjes
Dit recept is van Smulkwebkok kruidjeroermij, oftewel Larisse.
Larisse verdiept zich in natuurlijke voeding en kruiden en werkt altijd met pure voedingsmiddelen. Het aangrijpende persoonlijke verhaal van Larisse lees je in Smult. Kijk op http://smult.nl
http://www.smulweb.nl/recepten/1419969/Verse-oogsttaartjes

INGREDIENTEN 8 personen
Ingrediten voor 8 kleine taartjes:
300 gram patent tarwebloem + wat extra voor het bestrooien van de bakvormpjes
zakje bakpoeder
150 gram lichtbruine basterdsuiker
snufje zout (kan weggelaten worden)
225 gram roomboter of plantaardige margarine + een beetje extra voor invetten
1 eigeel (optioneel, voor een iets soepeler en zachter deeg)
2 3 goudreinetten
geraspte schil van 1 sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
een handvol verse walnoten gedopt
2 theelepels rommelkruid
melk of water voor het bestrijken van het deeg
 
HULPMIDDELEN
8 kleine bakvormpjes (disposable vormpjes van bijvoorbeeld aluminiumfolie werken ook prima of gebruik een muffinblik)
deegstekers (bijvoorbeeld die je voor taartdecoraties gebruikt, maar schone boetseervormpjes zijn ook heel geschikt)

Deze verse-oogsttaartjes zijn lekker bij de koffie of thee, maar ook geschikt als nagerecht of op een feestje. Ze smaken extra bijzonder door het rommelkruid wat er aan toegevoegd wordt.

Dit recept en meer recepten van Larisse staan in Smult. Kijk op www.smult.nl
Voorbereiding
Verwarm de oven bijtijds voor op 175 C.
Bereidingswijze
1. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg de basterdsuiker en het zout toe. Snijd de boter of margarine in kleine stukjes en voeg dit toe. Voeg optioneel een eigeel toe. Kneed het deeg in de keukenmachine of met de hand tot je een soepel deeg hebt.
2. Laat het deeg ca. 30 minuten (afgedekt) in de koelkast rusten.
3. Vet ondertussen de bakvormpjes in en bestrooi ze met wat bloem. Klop het overtollig bloem uit de vormpjes.
4. Snijd de appel in stukjes en voeg daar de rasp en het sap van de sinaasappel, de walnoten en het rommelkruid aan toe. Schep het goed om zodat alles mooi verdeeld is.
5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit. 6. Steek er dan 8 rondjes uit die net wat groter zijn dan de bakvormpjes. Bedek de bakvormpjes met de rondjes deeg en druk deze goed aan zodat ook de randen bedekt zijn.
7. Verdeel de appelvulling over de 8 taartjes.
8. Rol het restant van het deeg weer uit en steek er vormpjes uit om de taartjes mee te decoreren. Dat kunnen herfstblaadjes zijn maar natuurlijk ook vlinders of bloemetjes. Vind je dat teveel werk, dan kun je het taartje ook met een deegrondje afdekken waar je wat inkepingen in maakt.
9. Als alle taartjes bekleed zijn, bestrijk het deeg dan met wat melk of water zodat het tijdens het bakken mooi bruin wordt.
10. Plaats de taartjes in de voorverwarmde oven en bak ze in ca. 30 - 45 minuten gaar (baktijd kan per oven verschillen).Haal de taartjes na het verstrijken van de baktijd, als ze mooi bruin en gaar zijn, uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Dit recept en meer recepten van Larisse staan in Smult. Kijk op www.smult.nl
Bron
Kruidje roer mij (e-book) Auteur: Larisse van der Haar-Buijze

Politie zoekt verdachte pinners









Verdachten gezocht (Video)


Groningen - De politie is op zoek naar twee verdachte pinners. Dit duo, 2 dames, pinden op zaterdag 7 december 2013 omstreeks 13.58 uur met een van diefstal afkomstige pinpas bij de rabobank in winkelcentrum Paddepoel aan de Zonnelaan.
Een groot geldbedrag was hun buit. De betreffende pas werd nog geen half uur daarvoor ontvreemd bij een Groninger die in de Hema in de Herestraat met zijn pas had afgerekend.



De man werd daar door twee onbekende engels sprekende dames gewezen op enkele geldstukken die op de vloer in de zaak lagen. In het engels maakten zij hem duidelijk dat de muntjes voor hem waren. Na oppakken van de muntjes verliet hij de zaak. Na drie dagen bemerkte hij de diefstal van de pas en bleek er een groot geldbedrag van zijn rekening gepind te zijn bij de rabobank aan de Zonnelaan in Groningen.



Kent u deze vrouwen bel dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000(meld misdaad anoniem).
- See more at: http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/23304/verdachten-gezocht-video.html#sthash.OLUPP0oK.uUZdJSD8.dpuf

Sonja Bakker: Kruidige gehaktballetjes met penne voor 4 personen


Bron: https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=709161909134435&set=a.181813331869298.65904.179473355436629&type=1&theater


Ingrediënten
• 300 gram penne (pasta) • 1 ui • 1 teentje knoflook • 1 rode paprika • 300 gram mager rundergehakt • 2 theelepels paprikapoeder mild • zout en peper (uit de pepermolen) • 4 takjes koriander (of 4 theelepels • gedroogd) • 4 takjes peterselie (of 4 theelepels • gedroogd) • 1 eetlepel Italiaanse Kruiden • 1 ei • 3 eetlepels blo...em • 1 eetlepel olijfolie • 2 courgettes

Bereiding
Snijd de ui, knoflook, peterselie, koriander en paprika fijn en laat het zachtjes 2 minuten aanfruiten in een klein beetje olijfolie. Doe het gehakt in een ruime (meng)kom en voeg daar het mengsel en 1 ei
aan toe. Breng het op smaak met de paprikapoeder en een snufje zout en peper en meng het goed door elkaar. Maak er 8 ovale balletjes van en wentel ze daarna even door de bloem. De gehaktballetjes op middelhoog vuur aanbraden en ca. 10 minuten laten garen. In een pan met ruim water de penne (pasta) koken volgens de gebruiksaanwijzing. De courgettes in blokjes snijden en 5 minuten roerbakken. Voeg daar de gekookte penne aan toe en breng het op smaak met Italiaanse kruiden.

Wil je ook zo graag op een gezonde en makkelijke manier afvallen? Ga dan voor resultaat en geef je nu op via www.sonjabakker.nl voor het online afslankprogramma. Je krijgt 12 weken lang op maat gemaakte weekmenu's die bij jou passen. Dus heb je onregelmatige diensten, zit je in de overgang, zijn er dingen die je echt niet lust.....geef je dan snel op!
 

Cooking Light Magazine: Rhubarb Liqueur

Ingredients

 

  • 6 tablespoons sugar
  • 1/4 cup water
  • 1 1/2 pounds rhubarb, coarsely chopped
  • 3 cups vodka
  • 1/2 cup Grand Marnier or other orange-flavored liqueur

Preparation

  1. Bring sugar and water to a boil in a small saucepan, stirring just until sugar dissolves; remove from heat. Cool. Place coarsely chopped rhubarb in a wide-mouth jar. Add vodka, Grand Marnier, and cooled sugar syrup; stir. Screw lid on tightly; let stand at room temperature for 2 to 3 weeks or until all the color leaches out of rhubarb. Strain mixture through a sieve over a bowl; discard solids.

Weekmenu woensdag: Tagliatelle met kip en prei



Bron: https://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/woensdag.aspx

Ingrediënten
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl bouillon
  • ½ dl droge witte wijn
  • 400 gram dunne preien
  • 100 gram champignons
  • 150-200 gram volkoren tagliatelle of penne
  • ½ dl kookroom light

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

 

Bereiding

  1. Neem het vel van de kippenbouten.
  2. Bestrooi de kip met peper en een beetje zout.
  3. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  4. Pel het teentje knoflook.
  5. Voeg het hele knoflookteentje bij de kip met de bouillon en de wijn.
  6. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
  7. Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
  8. Pluk het vlees van de botjes.
  9. Maak de preien schoon.
  10. Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
  11. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  12. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  13. Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
  14. Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.
  15. Giet de tagliatelle af en meng de saus met kip en prei er door.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 310 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 5 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 5 gram
Vezels 4 gram