Startpagina

zondag 23 maart 2014

Eieren in kokossaus

Eieren in kokossaus

 

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • Mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 dl groentebouillon
  • ½ eetlepel maïzena
  • ½ dl kokosmelk
  • 3 takjes selderij

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

 

Bereiding

  1. Kook de eieren in 9 minuten hard.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  4. Fruit de kerrie, de koriander en het gemberpoeder mee.
  5. Roer de maïzena met de bouillon glad en schenk dit bij de ui.
  6. Voeg de kokosmelk toe en breng de saus aan de kook.
  7. Maak de saus op smaak met peper en weinig zout.
  8. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  9. Schep de parten ei door de saus en strooi er klein geknipte selderij over.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en mihoen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 350 gram sperziebonen
  • 120 gram mihoen

Voedingswaarden per persoon

Recept                       Menu
Energie 220 kcal                     485 kcal
Eiwit 10 gram                     20 gram
Koolhydraten 6 gram                     60 gram
Vet 15 gram                     20 gram
Verzadigd vet 7 gram                       7 gram
Vezels 1 gram                       7 gram

1 opmerking:

  1. Hi Olga,

    What a great idea. Thank you for reading my blog and approaching me for joining you.

    See ya soon

    BeantwoordenVerwijderen