Startpagina

dinsdag 1 april 2014

Bami Stofoe Botoe (bami met gestoofde kippenbouten op sojasaus)


Bron: http://www.surinaamseten.nl/receptendetail.html?id=101&q=35&cid=30

Ingrediƫnten:
  • 3 kippenbouten gehalveerd (circa 500 gram)
  • 150 gram groentemix
  • 100 gram kipfilet
  • 1 potje (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 1 pak (500gram) Fijne Mie (nestjes)
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), 2 tl bruine suiker, Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie), zonnebloemolie, tomatenpuree, 2 uien en 1 kleine tomaat
 
Bereidingswijze:

1. Voorbereiding:
Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Botoe (kippenbouten):
5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kippenbouten hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
Voeg 2 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.
3. Bami:
6 eetlepels olie verhitten, 100 gram kipfilet met 1 sjalot (gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten bakken tot het vlees gaar is; 6 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1/2 theelepel Trassie Trafasie, groentemix en 1 theelepel tomatenpuree hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de reeds bereide mie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip:
Serveer de botoe met de bami; schenk de saus erover.
 
Variatietip:
Varieer de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) met Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) voor een exclusievere pasta. Varieer de Garneer met gebakken banaan en sla. Geef er hardgekookte eieren (in partjes) bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten