Startpagina

vrijdag 28 maart 2014

Surinaamse Kip Stoof (gestoofde kippenbouten in ketjap)



Ingrediënten:
  • 400 gram Basmati rijst
  • 4 kippenbouten
  • 200 gram pruimen (zonder pit)
  • 1 winterwortel
  • 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 1 ½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 tl Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie)
  • zonnebloemolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 uien
  • 4 sjalotjes
  • 1 kleine tomaat
  • 1 el Faja Lobi Pinda Sambel
 
Bereidingswijze:
  1. Voorbereiding:
    Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Botoe (kippenbouten):
    5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kippenbouten hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
    Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat, Pinda Sambel en suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; voeg de wortel (in dunne plakjes), sjalotjes (gehalveerd) en de pruimen toe en daarna 175 ml water langs de zijkant rondom het gerecht, goed omscheppen en 20 minuten met deksel op de pan stoven.
Bron: http://www.surinaamseten.nl/receptendetail.html?id=339&q=33&cid=67

Geen opmerkingen:

Een reactie posten