Startpagina

maandag 31 maart 2014

Teriyaki




Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1418539/Teriyaki
  • Japans
  • Geplaatst op
  •  
    INGREDIENTEN 4 personen
    * 100 ml droge sherry (Japanse rijstwijn Mirin)
    * 100 ml Japanse sojasaus
    * 3 eetlepels bruine suiker
    * 600 gram kipfilet
    * 2 tenen knoflook
    * 1 cm verse gember(3 theelpels djahe)
    * 1/3 rode peper
    * 1 kopje water
    * 1 kippenbouillontablet
    * 2 theelepel sesamzaadjes
    * ½ rode ½ gele en ½ groene Paprika
    * 3 eetlepels olie
    * 100 gram tauge
    * Half bakje Champignons
    * Groenten mix met groene groenten peultjes broccoli
     
    Het woord "teriyaki" is een combinatie van twee japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster.
    Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus.
    Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild.
    Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis.
     
    Voorbereiding
    Kipfilet in stukjes snijden en bestrijken met wat marinade.
    Champignons,rode peper snijden
    Gember schillen en deze raspen.
    Heb de peultjes even geblanceerd 4 minuten later in de wok bij de andere groenten gewokt.
    Knoflook persen.
     
    Bereidingswijze
    Breng de sherry aan de kook in steelpan,laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt.
    Voeg de sojasaus en de suiker toe en laat de Teriyaki saus koken tot hij een beetje stroperig wordt. Dan de peper en knoflook toevoegen.
    Strijk kipfilet een beetje in met de marinade en laat een half uurtje marineren.
    Na de marinade tijd verhit je de olie in een grillpan bak de kipfilet stukjes in 6-8 minuten gaar.( Heb je geen grillpan kan je het vlees ook roosteren in oven )
    Als dit gedaan is de kipfilet in andere pan doen met de saus die je over hebt, doe er 1 kopje water bij met het kippenbouillontablet.
    Laat de saus even indikken vind je hem te dun kan je deze binden met maizena of allesbinder.
    Serveren met groene groenten zoals peultjes en broccoli en champignons.
    Een heerlijk smakelijk gerecht vol kleur!
     
    Serveertips
    Heerlijk met de kleurrijke groenten en rijst.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten