Startpagina

maandag 31 maart 2014

Weekmenu dinsdag: Salade met rode biet en mierikswortel

Bron: https://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/dinsdag.aspx





Ingrediënten
  • 2 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 400 gram gare rode bieten
  • 1 kleine appel
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 3 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
  • 1 zakje sla (30 gram)

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

 

Bereiding

  1. Los de suiker op in de azijn.
  2. Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes.
  3. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  4. Meng de azijn door de bietjes en de appel en laat dit 10 minuten intrekken.
  5. Meng de yoghurt met de mierikswortel.
  6. Verdeel de rucola over een schaal en schep het bieten-appelmengsel er op. Schep de mieriksworteldressing er over.

Menusuggestie

Lekker met rundergehakt en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 135 kcal 515 kcal
Eiwit 4 gram 30 gram
Koolhydraten 25 gram 50 gram
Vet 0 gram 20 gram
Verzadigd vet 0 gram 5 gram
Vezels 7 gram 10 gram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten