Startpagina

donderdag 3 april 2014

Roti Beef Masala (Sandhia’s roti met rundvlees, kousenband en hardgekookte eieren in masala)


Bron: http://www.surinaamseten.nl/receptendetail.html?id=324&q=33&cid=14

Ingrediënten:


Bereidingswijze:
1. 4 eieren hard koken.
2. Olie verhitten, rundvlees hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken. Roti Masala Trafasie (vers bereide woksaus), 1 kopje (150ml) water, krieltjes en kousenband of sperziebonen toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen.

Serveertip:
Warm de Sandhia's roti op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking; verdeel de Roti Masala Trafasie met de masala saus en Roti Sambal Trafasie (naar smaak) over de roti. 
Variatietip:
Varieer Faja Lobi Roti Masala Trafasie met Faja Lobi Roti Masala Speciaal.
Voor meer Masala Gerechten, raadpleeg Roti Gerechten en Masala Gerechten.
Vervang het rundvlees of de kipfilet met lamsvlees of eendenborstfilet.

INFORMATIE:
Faja Lobi Sandhia’s Roti  is de échte authentieke Surinaamse Roti, die op traditionele Hindoestaanse wijze wordt bereid:
1. Het wordt handmatig bereid.                                                                                     
2. Het wordt gebakken op een Tawa, d.i. een speciale roti bakplaat; hierdoor heeft deze roti een speciale Tawa-look, geur, smaak en bite.
3. Het wordt met de hand uitgerold met een Bélna, d.i. een speciale roti deegroller, wat roti een speciale structuur geeft.

Ter informatie: Een aantal handelaren brengt helaas Tortilla op de markt onder de aanduiding Surinaamse Roti Vellen of Surinaamse Roti’s; deze zgn roti is herkenbaar aan de duidelijke tortilla-look, is flinterdun en heeft Tortilla smaak en bite.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten