Startpagina

donderdag 3 april 2014

Weekmenu donderdag: Gevulde forel in bakpapier

 Bron: https://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/donderdag.aspx

Ingrediënten:
  • 1 dunne prei
  • 2 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 kleine forellen
Informatie
  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Materialen:
            2 stukken bakpapier 

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 170° C.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  3. Snijd de tomaatjes in stukjes.
  4. Smoor de prei in de margarine zacht.
  5. Voeg de tomaatjes toe.
  6. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog. Bestrooi de vissen van buiten en van binnen met wat peper en een beetjes zout.
  7. Leg iedere forel op een stuk bakpapier en vul de buikholtes met het groentemengsel.
  8. Vouw het papier goed dicht, met de sluiting naar boven.
  9. Leg de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de forel in 20 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram broccoli
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 215 kcal370 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 9 gram 30 gram
Vet 9 gram 10 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 3 gram 10 gram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten