Startpagina

dinsdag 8 april 2014

Roti Pinda Sambel Stoofkip (de lekkerste Surinaamse stoofkip)



Bron: http://www.surinaamseten.nl/receptendetail.html?id=348&q=5&cid=12


Ingrediënten:

Bereidingswijze:
5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de drumsticks/ribkaronades hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
Voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Pinda Sambel, tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) en bruine suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en circa 20 minuten met deksel op de pan, op matig vuur, stoven.

Serveertip:
Serveren met Sandhia's Roti; voor een pikantere smaak, gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.
Variatietip:
Varieer de drumsticks met parelhoen. Varieer de Bami Trafasie eens met Bami Trafasie Speciaal. Voor meer Roti Gerechten, raadpleeg Roti Gerechten en Masala Gerechten.
INFORMATIE:
Faja Lobi Sandhia’s Roti  is de échte authentieke Surinaamse Roti, die op traditionele Hindoestaanse wijze wordt bereid:
1. Het wordt handmatig bereid.                                                                                     
2. Het wordt gebakken op een Tawa, d.i. een speciale roti bakplaat; hierdoor heeft deze roti een speciale Tawa-look, geur, smaak en bite.
3. Het wordt met de hand uitgerold met een Bélna, d.i. een speciale roti deegroller, wat roti een speciale structuur geeft.

Ter informatie: Een aantal handelaren brengt helaas Tortilla op de markt onder de aanduiding Surinaamse Roti Vellen of Surinaamse Roti’s; deze zgn roti is herkenbaar aan de duidelijke tortilla-look, is flinterdun en heeft een Tortilla smaak en bite.
SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten