Startpagina

vrijdag 4 april 2014

Weekmenu vrijdag: Siciliaanse spinazie



http://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/vrijdag.aspx

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kg spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
  2. Was de spinazie.
  3. Laat de spinazie met aanhangend water slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
  6. Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe en maak het geheel op smaak met weinig zout.

Menusuggestie

Lekker met een vegetarische schijf en risotto met paddenstoelen.

Hiervoor heb je nodig...

Voedingswaarden per persoon

 ReceptMenu
Energie175 kcal780 kcal
Eiwit8 gram25 gram
Koolhydraten10 gram95 gram
Vet10 gram30 gram
Verzadigd vet1 gram4 gram
Vezels3 gram8 gram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten