Startpagina

dinsdag 15 april 2014

Pompoensoep met ham



Bron: http://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/woensdag.aspx


Ingrediënten

  • 600 gram pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram (zoete) aardappel
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel olie
  • ½ l bouillon
  • 100 gram ham
  • Stukje prei

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  5. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
  6. Fruit de geraspte gember mee.
  7. Voeg de pompoen, de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel ca. 20 minuten tot de pompoen gaar is.
  8. Pureer de massa eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine.
  9. Maak de soep op smaak met peper.
  10. Snijd de ham in reepjes en de gewassen prei in snippers. Roer dit door de soep.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneetjes volkorenbrood

Voedingswaarden per persoon

 ReceptMenu
Energie270 kcal435 kcal
Eiwit15 gram20 gram
Koolhydraten30 gram55 gram
Vet10 gram10 gram
Verzadigd vet3 gram3 gram
Vezels6 gram10 gram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten