Startpagina

dinsdag 15 april 2014

Boerenomelet



Bron: http://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/maandag.aspx





Ingrediënten
  • 100 gram champignons
  • Restje groente of 1 kleine blikje gemengde groente of 100 gram doperwtjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 takjes peterselie
  • 4 eieren
  • ½ dl halfvolle melk

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  2. Snijd eventueel de groente kleiner.
  3. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de groente in een paar minuten zacht.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Klop de eieren los met de melk. Voeg de peterselie en wat peper toe.
  6. Schenk het eiermengsel bij de groente en bak de omelet in 8-10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 5 tomaten
  • 1 eetlepel bieslook
  • azijn
  • 6 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

ReceptMenu
Energie205 kcal485 kcal
Eiwit15 gram30 gram
Koolhydraten3 gram50 gram
Vet15 gram15 gram
Verzadigd vet4 gram5 gram
Vezels2 gram10 gram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten