Startpagina

woensdag 2 april 2014

Smulweb: Recept van de Dag: Vers gebakken taartjes met figuren

Tip: gebruik Paasfiguurtjes zoals haasjes en eitjes
Dit recept is van Smulkwebkok kruidjeroermij, oftewel Larisse.
Larisse verdiept zich in natuurlijke voeding en kruiden en werkt altijd met pure voedingsmiddelen. Het aangrijpende persoonlijke verhaal van Larisse lees je in Smult. Kijk op http://smult.nl
http://www.smulweb.nl/recepten/1419969/Verse-oogsttaartjes

INGREDIENTEN 8 personen
Ingrediten voor 8 kleine taartjes:
300 gram patent tarwebloem + wat extra voor het bestrooien van de bakvormpjes
zakje bakpoeder
150 gram lichtbruine basterdsuiker
snufje zout (kan weggelaten worden)
225 gram roomboter of plantaardige margarine + een beetje extra voor invetten
1 eigeel (optioneel, voor een iets soepeler en zachter deeg)
2 3 goudreinetten
geraspte schil van 1 sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
een handvol verse walnoten gedopt
2 theelepels rommelkruid
melk of water voor het bestrijken van het deeg
 
HULPMIDDELEN
8 kleine bakvormpjes (disposable vormpjes van bijvoorbeeld aluminiumfolie werken ook prima of gebruik een muffinblik)
deegstekers (bijvoorbeeld die je voor taartdecoraties gebruikt, maar schone boetseervormpjes zijn ook heel geschikt)

Deze verse-oogsttaartjes zijn lekker bij de koffie of thee, maar ook geschikt als nagerecht of op een feestje. Ze smaken extra bijzonder door het rommelkruid wat er aan toegevoegd wordt.

Dit recept en meer recepten van Larisse staan in Smult. Kijk op www.smult.nl
Voorbereiding
Verwarm de oven bijtijds voor op 175 C.
Bereidingswijze
1. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg de basterdsuiker en het zout toe. Snijd de boter of margarine in kleine stukjes en voeg dit toe. Voeg optioneel een eigeel toe. Kneed het deeg in de keukenmachine of met de hand tot je een soepel deeg hebt.
2. Laat het deeg ca. 30 minuten (afgedekt) in de koelkast rusten.
3. Vet ondertussen de bakvormpjes in en bestrooi ze met wat bloem. Klop het overtollig bloem uit de vormpjes.
4. Snijd de appel in stukjes en voeg daar de rasp en het sap van de sinaasappel, de walnoten en het rommelkruid aan toe. Schep het goed om zodat alles mooi verdeeld is.
5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit. 6. Steek er dan 8 rondjes uit die net wat groter zijn dan de bakvormpjes. Bedek de bakvormpjes met de rondjes deeg en druk deze goed aan zodat ook de randen bedekt zijn.
7. Verdeel de appelvulling over de 8 taartjes.
8. Rol het restant van het deeg weer uit en steek er vormpjes uit om de taartjes mee te decoreren. Dat kunnen herfstblaadjes zijn maar natuurlijk ook vlinders of bloemetjes. Vind je dat teveel werk, dan kun je het taartje ook met een deegrondje afdekken waar je wat inkepingen in maakt.
9. Als alle taartjes bekleed zijn, bestrijk het deeg dan met wat melk of water zodat het tijdens het bakken mooi bruin wordt.
10. Plaats de taartjes in de voorverwarmde oven en bak ze in ca. 30 - 45 minuten gaar (baktijd kan per oven verschillen).Haal de taartjes na het verstrijken van de baktijd, als ze mooi bruin en gaar zijn, uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Dit recept en meer recepten van Larisse staan in Smult. Kijk op www.smult.nl
Bron
Kruidje roer mij (e-book) Auteur: Larisse van der Haar-Buijze

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen