Startpagina

woensdag 2 april 2014

Weekmenu woensdag: Tagliatelle met kip en prei



Bron: https://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/woensdag.aspx

Ingrediënten
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl bouillon
  • ½ dl droge witte wijn
  • 400 gram dunne preien
  • 100 gram champignons
  • 150-200 gram volkoren tagliatelle of penne
  • ½ dl kookroom light

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

 

Bereiding

  1. Neem het vel van de kippenbouten.
  2. Bestrooi de kip met peper en een beetje zout.
  3. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  4. Pel het teentje knoflook.
  5. Voeg het hele knoflookteentje bij de kip met de bouillon en de wijn.
  6. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
  7. Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
  8. Pluk het vlees van de botjes.
  9. Maak de preien schoon.
  10. Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
  11. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  12. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  13. Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
  14. Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.
  15. Giet de tagliatelle af en meng de saus met kip en prei er door.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 310 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 5 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 5 gram
Vezels 4 gram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten